MENU ŚWIĄTECZNE 2023
Zorganizuj Imprezę firmową: Noclegi w Hotelu Bayjonn Sopot, kolacje w jednej z najpiękniejszych restauracji w Sopocie Le Entre Villes
Menu 155
dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe
PRZYSTAWKI SERWOWANA NA PLATERACH
pierogi z kapustą i grzybami karmelizowana szalotka / puder pietruszka piklowana dynia
krokiety naleśnikowe ze szpinakiem i wędzonym łososiem
sos suszone pomidory
ZUPA
wigilijna zupa grzybowa
kluski francuskie / oliwa pietruszkowa
lub
wigilijny barszcz czerwony
pasztecik z kapustą i grzybami
DANIE GŁÓWNE
filet z karpia
puree ziemniaczane z kaparami / kiszony seler / jabłko szalotka oliwapietruszkowa / sos palone masło
DESER
panna cotta cynamonowo-pomarańczowa
żel jagoda / chips piernik
Menu 165
dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe
PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PLATERACH
pierogi z kapustą i grzybami karmelizowana szalotka/ puder grzybowy filet z dorsza po grecku
ZUPA
wigilijna zupa grzybowa
kluski francuskie / oliwa pietruszkowa
lub
wigilijny barszcz czerwony
pasztecik z kapustą i grzybami
DANIE GŁÓWNE
pieczone udko z kaczki
kluska ziemniaczana / zasmażana czerwona kapusta
puree imbirowo-marchewkowe / sos lawendowo-pomarańczowy chips – skórka wieprzowa
DESER
creme brulle cynamonowy
karmelizowane orzechy
Menu 175
dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe
PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PATERACH
pierogi z pstrągiem potokowym
kremowy szpinak z suszonymi pomidorami
pierogi z kaczką
konfitura z czerwonej cebuli / puder z bekonu
tatar z matiasa holenderskiego
creme fraiche / piklowana szalotka
ZUPA
wigilijna zupa grzybowa
kluski francuskie / oliwa pietruszkowa lub
wigilijny barszcz czerwony
pasztecik z kapustą i grzybami
DANIE GŁÓWNE
smażony filet z pstrąga potokowego
puree ziemniaczano-migdałowe / karmelizowana marchew / pestki granatu / sos holenderski pomarańczowy
DESER
fondant czekoladowy
korzenne wiśnie / lody cynamonowe
Menu 195
dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe
PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PATERACH
tatar z karpia
piklowana szalotka / żel mandarynka / kawior chrzanowy chips pietruszka
pierogi z kapustą i grzybami
karmelizowana szalotka / chips kasza gryczana
pierogi z kaczką
konfitura z czerwonej cebuli / puder z bekonu
ZUPA
zupa rybna
aromatyzowana imbirem, liściem kafiru i mleczkiem kokosowym / kluski trybula
DANIE GŁÓWNE
pieczona polędwica z dorsza
puree ziemniaczano-grzybowe / pieczony kalafior migdały / sos szczypiorkowy
SELEKCJA DESERÓW ŚWIĄTECZNYCH NA PLATERACH
brownie z kajmakiem i orzechami
krem z białej czekolady z makiem / żel pomarańcza / wiśnie korzenne
ciasto marchewkowe
konfitura morelowa / krem z palonej białej czekolady
tradycyjny makowiec świąteczny
konfitura śliwkowa / krem z białej czekolady z pomarańczą
Menu VEGAN 165
dla każdego z Gości domowego wypieku pieczywo i masła smakowe
PRZYSTAWKI SERWOWANE NA PLATERACH:
pierogi z kapustą i grzybami karmelizowana szalotka/ puder grzybowy boczniak a’la matias po kaszubsku carpaccio z buraka
filety pomarańczy / karmelizowane orzechy winegret mango-marakuja / oliwa estragonowa
ZUPA
wigilijna zupa grzybowa
kluski francuskie / oliwa pietruszkowa
lub
wigilijny barszcz czerwony
pasztecik z kapustą i grzybami
DANIE GŁÓWNE
seler a’la dorsz
puree ziemniaczano-szczypiorkowe / kiszone pomidorki cherry sos grzybowy /chips pietruszka
DESER
panna cotta cynamonowo-pomarańczowa
konfitura śliwkowa
ŚWIĄTECZNE BUFETY 2023
BUFET ZIMNY
do wyboru 6 pozycji z poniższych – 85zł./os. do wyboru 8 pozycji z poniższych – 105zł./os. do wyboru 10 pozycji z poniższych – 115zł./os.
MIĘSNY
tatar wołowy
szalotka | marynowane grzyby | kiszony ogórek | żel z żółtka
rostbef pieczony na różowo
sos remulada
pasztet cielęcy z grzybami pasztet z dziczyzny
sos cumberland
polędwica wieprzowa faszerowana grzybami terina z kurczaka kukurydzianego z bakaliami
RYBNY
dorsz po grecku tatar z pstrąga źródlanego
pstrąg z zielenicy w galarecie matias holenderski w oliwie z szalotką
matias holenderski w sosie śmietanowym matias holenderski w sosie tatarskim krewetki tygrysie w cieście spring roll
sos chili
łosoś gravlax marynowany w cytrusach
sos miodowo-musztardowy
filet z halibuta w zalewie pomidorowo-korzennej
BUFET ZIMNY
do wyboru 6 pozycji z poniższych – 85zł./os. do wyboru 8 pozycji z poniższych – 105zł./os. do wyboru 10 pozycji z poniższych – 115zł./os.
VEGAN / SAŁATKI
klasyczna sałatka jarzynowa pasztet z soczewicy VEGAN sałatka jarzynowa VEGAN sałatka z selera naciowego winogrona / orzechy / gruszka
sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem sałatka z pieczonego buraka VEGAN
piklowana dynia / pestki granatu / winegret pomarańczowy
boczniak a’la matias po kaszubsku VEGAN seler a’la ryba po grecku VEGAN carpaccio z buraka VEGAN
pomarańcza / orzechy / winegret mango-marakuja
DESERY
mini creme brulle cynamonowy piernik
szarlotka na kruchym spodzie z sosem waniliowym ciasto czekoladowe z kremem z palonej białej czekolady makowiec z bakaliami
ciasto malinowo-żurawinowe mini beziki z kremem orzechowym
sernik tradycyjny ciasto orzechowe
BUFET CIEPŁY 255
wigilijny barszcz czerwony pasztecik z kapustą i grzybami wigilijna zupa grzybowa
kluski tymiankowe pierogi z kapustą i grzybami
karmelizowana szalotka pierogi z kaczką
konfitura z czerwonej cebuli / puder z bekonu pierogi z pstrągiem potokowym
kremowy szpinak z suszonymi pomidorami krokiety naleśnikowe z kapustą i grzybami ragout grzybowe
BUFET CIEPŁY 265
wigilijny barszcz czerwony pasztecik z kapustą i grzybami zupa rybna
aromatyzowana imbirem, liściem kafiru i mleczkiem kokosowym pierogi z kapustą i grzybami
karmelizowana szalotka pieczony karczek z dzika ragout z korzennych warzyw pieczony filet z troci fiordowej kremowy szpinak z migdałami dodatki do dań głównych
dodatkowo w cenie bufetów wliczonych jest 10 pozycji z bufetów zimnych